Innevelen van de velgen

Stap 1

Wanneer u toekomt aan de carwash rijdt u eerst tussen 2 velgenreinigers. Deze staan aangeduid door middel van een pijl. Het product zorgt ervoor dat hardnekkig vuil van de velgen wordt losgeweekt. Nadien worden de velgen met hogedruk gereinigd.

Voorwas met hogedruk

Stap 2

Na de velgenreiniging komt u aan bij 1 van onze medewerkers. Hier kiest u een gewenst wasprogramma. Nadat u uw keuze heeft gemaakt zal onze medewerker de wagen afspuiten met hogedruk zodat het meeste vuil reeds verwijderd is.

Voorwas in schuimboog

Stap 3

Wanneer onze medewerker uw wagen heeft gereinigd met hogedruk zal hij of zij u gebaren om verder te rijden. Aan de schuimboog begint het eigenlijke wasproces. Hier wordt de carrosserie en de velgen ingeneveld. Ook wordt uw wagen opgemeten zodat de machine weet waar welke onderdelen zitten.

Kleine contourborstel

Stap 4

In het borstelstation werken wij met de zachtste en fijnste kwaliteit van Softecs, een zacht schuimende polyethyleensoort. Eerst heeft u 2 contourborstels die uw wagen aan de voor- en zijkanten wassen.

Borstelstation

Stap 5

De contourborstels worden gevolgd door 4 zijborstels en 2 dakborstels. Deze wassen op hun beurt de gehele wagen.

Water- en polishboog

Stap 6

Bij de water- en polishboog wordt uw wagen gespoeld met water om de overtollige zeepresten te verwijderen. Indien u heeft gekozen voor VIP of Plus wash wordt uw wagen hier ingeneveld met de high tech wax voor optimale glans en bescherming.

Droogstation

Stap 7

Bij Carwash VDB maken we gebruik van een droogstation voor een optimale droging van de wagen zonder strepen.

Manueel afdrogen

Stap 8

Na het machinale gebeuren wordt de wagen nog even manueel afgewreven met een proper zeemvel en een droge doek. Dit voor een 99% droge wagen zodat u later geen strepen ziet op de wagen wanneer u hem in zon parkeert.

Bandenbreedte

Door onze laatste nieuwe generatie ketting kunnen wij wagens wassen met banden van een bandenbreedte tot 330 millimeter.